Medisch pedicure

Als pedicure analyseren we de voeten en de voetenstand. Verzorgen wij de voeten en geven wij advies op maat.

Tijdens de behandeling worden de nagels en de nagelomgeving verzorgt. Ook wordt overtollig eelt en eventueel likdoorns verwijderd. Indien nodig worden ook  kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels behandeld. Dit kan worden uitgevoerd door zowel de pedicure als medisch pedicure.

Daarnaast is een medisch pedicure is breed opgeleid, om zo ook complexe voet en nagelproblematieken te behandelen. Een medisch pedicure beheerst de volgende technieken:

Orthonyxie (nagelbeugel): Wanneer u last heeft van ingroeiende nagels, kan het zijn dat een nagelbeugel nodig is om u hier van af te helpen. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en op de nagel bevestigd. De beugel dwingt voorzichtig de kromming uit de nagel. De behandeling hiervan is vrijwel pijnloos, net als het dragen van de beugel. Het aantal behandelingen/beugels is afhankelijk van de nagel.

Nagelreparatie: Een nagelreparatie kan worden uitgevoerd als u een gedeelte van de nagel mist. Bijvoorbeeld door schimmel, door stoten of door verkeerd knippen. Maar ook wanneer u last heeft van tunnelnagels, of wanneer u het model van uw nagel niet mooi vindt. De gel waarmee gewerkt wordt heeft ook een trekkende kracht op uw nagel. Zo wordt voorkomen dat delen van uw eigen nagel de huid in groeit. Een beschadigde of kapotte nagel kan op deze manier begeleid worden en mooi uitgroeien. De oorspronkelijk gevormde nagelwallen blijven behouden. En er wordt voorkomen dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeien veroorzaakt.

Vilttechnieken: Soms is het nodig om een pijnlijke plek even te ontlasten. Dit kan door het drukvrij leggen door middel van vilt.

 

Orthesiologie: Dit is het op maat maken van een teenstukje. Op deze manier kan een pijnlijke plek langdurig drukvrij worden gelegd.

 

De medisch pedicure is ook gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker, ouderdom en verwaarlozing. Er wordt samengewerkt met de huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

Voor de diabetische voetzorg werken wij samen met de podotherapeuten van Voetcomfort.