Nagelreparatie

Een nagelreparatie kan een mooie oplossing zijn als je een gedeelte van de nagel mist.

Bijvoorbeeld door schimmel, door stoten of door verkeerd knippen.

Maar ook wanneer je last hebt van tunnelnagels, of wanneer je het model van de nagel niet mooi vindt.

De gel waarmee gewerkt wordt heeft ook een trekkende kracht op uw nagel. Zo wordt voorkomen dat delen van uw eigen nagel de huid in groeit. Een beschadigde of kapotte nagel kan op deze manier begeleid worden en mooi uitgroeien. 

Kan ik mijn schimmelnagel behandelen als ik een nagelreparatie heb?

Wanneer je een schimmelnagel hebt met daaroverheen een nagelrepartie kun je deze behandelen met Solution spray. Deze spray wordt opgenomen door de huid en kan zo zijn werk blijven doen. 

Bij een nagelreparatie over een zogeheten trauma nagel adviseren wij altijd preventief de Solution spray te gebruiken, om een schimmelinfectie te voorkomen. 

Kan ik sporten met een nagelrepartie?

In principe kun je alles doen, wat je anders ook doet. 

Bij sporten waarbij de nagel veel klappen vangt, zal een reparatie afgeraden worden. Of wordt de nagelreparatie niet te lang gemaakt, om zo beschadigingen aan het nagelbed en matrix te voorkomen.

Wanneer ik een nagelreparatie heb, kan deze dan worden gelakt?

Wanneer een nagel is gerepareerd kunt je deze zeker voorzien van een leuk kleurtje. Dit kan met gellak of met je eigen nagellak. Let op! Wanneer je je nagels zelf lakt met nagellak, verwijder deze dan met een remover zonder aceton!

Hoe lang kan een nagelreparatie blijven zitten?

Een reparatie dient elke 6 weken te worden vervangen tot de nagel weer goed is. Op die manier wordt het herstel van de nagel goed in de gaten gehouden en kan de nagelplaat indien nodig weer goed worden gereingd. 

Kan ik een nagelreparatie zelf verwijderen?

Nee, een nagelreparatie kun je niet zelf verwijderen. De kans dat je de eigen nagel of het nagelbed beschadigd is groot. Laat een reparatie daarom altijd door ons verwijderen.